Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

До 31 річниці виведення військ з Аганістану

14/02/2020

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістран керівник апарату райдержадміністрації Олександр Гайдаш взяв участь у мітингу та церемонії покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям.

 У заходах також взяли участь, зокрема, міський голова Іван Рубський, голови районної та міської ветеранських організацій Лідія Василівна Андреєва та Ганна Станіславівна Зюзько, представники районного військового комісаріату, учасники бойових дій на території інших держав на чолі з Сергієм Єсипенко, учасники АТО/ООС, військові, представники громадських організацій та трудових колективів міста, а також учнівська молодь місцевих шкіл та Професійного ліцею.

 Олександр Володимирович разом із Іваном Васильовичем нагадали присутнім про втрати серед українців на тій війні: " Тисячі наших земляків пройшли крізь вогонь боїв десятилітньої війни в Афганістані. Сумний підсумок цієї війни трагічний - життя 3280 наших співвітчизників забрала ця війна. Понад 8 тисяч повернулися пораненими та понад 6 тисяч стали інвалідами".

 Звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів, Олександр Гайдаш зазначив, що "ви діяли так, як мусили діяти. Ви продемонстрували вірність присязі, продемонстрували мужність та героїзм, ту самопожертву заради бойових побратимів".

 Шановні ветерани! Священною є пам'ять про ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих та шануємо живих, ви - Герої назавжди! - наголошували виступаючі та ведуча заходу, запропонувавши згадати тих, хто не повернувся з тієї чи інших воєн хвилиною мовчання.

 По завершенню меморіальних заходів, Олександр Володимирович разом із представниками району долучились до традиційних заходів у с-щі Лоцкине.

Відео можна переглянути за посиланням

Всі новини →