Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Традиційні заходи у Лоцкинській ОТГ

15/02/2020

Вже стали традиційними заходи до Дня виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан на лоцкинській землі. Цьогоріч вперше вони проводилися Лоцкинською об'єднаною територіальною громадою.

Так, 14 лютого, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Гайдаш, представник обласної організації воїнів-інтернаціоналістів та запасу Сергій Єсипенко, представник Баштанського райвійськомату Сергій Трофимук, голова районної ветеранської організації Лідія Василівна Андреєва взяли участь в традиційних щорічних військово-патріотичних заходах до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан в Лоцкинській загальноосвітній школі та покладанні квітів на могилу загиблого воїна-афганця Бідащука Сергія, а також померлого від ран "афганця" Михайла Онищенка та померлого ветерана Геннадія Попова на місцевому кладовищі.

Далі учасники відвідали Лоцкинську ЗОШ. Учні школи, в якій навчались лоцкинські герої підготували для присутніх невеличку концертну програму.

У зверненні до учасників заходу Олександр Гайдаш підкреслив на важливості цього заходу: "Дуже вдячний вам за ту пам'ять, яку ви бережете протягом цих десятиліть про героїв - "афганців". Ваші земляки, такі як Сергій Бідащук, Михайло Онищенко та Геннадій Попов - є прикладом для наслідування молоді».
 
 
 
Онищенко Михайло Анатолійович уродженець с. Інгулка, народився 10 квітня 1959 року. Був призваний на строкову військову службу Баштанським РВК 4 листопада 1979 року. І вже з січня 1980 року в Демократичні республіці Афганістан. Старший сержант, заступник командира взводу 66-ї окремої мотострілкової бригади дислокованої в м.Джелалабад. Під час бойових дій отримав поранення. У грудні 1980 року вивезений на територію Радянського Союзу. Помер від ран у віці 23 років, 15 квітня 1982 року. Похований в с-щі Лоцкіне Баштанського району (за матеріалами Баштанського краєзнавчого музею).
  

Всі новини →