Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу на Миколаївщині

15/09/2020

З 17 вересня цього року на території Миколаївської області розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною із літаків.

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Коли жителі області побачать літаки АН-2, який розкидає приманки просимо не хвилюватися.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Брикети є безпечними але брати в  руки не варто. Збудник сказу у вакцині є, але він ослаблений, тобто захворіти на сказ від контакту з брикетом і вакциною неможливо. 

Якщо людина візьме в руки приманку, потім обов’язково повинна добре вимити руки, щоб не заразитись кишковими чи іншими побутовими інфекціями. Захворіти ж на сказ, взявши приманку, неможливо.

Прохання до жителів району: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання  застерегти своїх дітей щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Дані заходи проводяться з метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2020 рік, задля створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними  розповсюджувачами збудника сказу.

Сама приманка має такий вигляд:

Всі новини →