Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Нововведення в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

ВІТЕР ВІЧНИЙ ВОГОНЬ ГОЙДАЄ

23/06/2016

«Вічна слава солдату-герою

і солдатові без нагород,

хто загинув хоробро у бою,

захищаючи рідний народ»

 

75 років минає з того часу, коли війська фашистської Німеччини без оголошення війни вторглись у кордони нашої країни,сіючи смерть і горе у людські долі. 22 червня вся країна вшановує пам'ять жертв війни в Україні. Цього дня в Баштанській дитячій районній бібліотеці експонувалась виставка-заклик під назвою «Вітер Вічний вогонь гойдає».

До перегляду виставки були запрошені користувачі різного віку - як діти, так і батьки. Вони з цікавістю розглядали літературу, представлену бібліотекарем Сушицькою Т.В.: «Книга скорби Украины», «Книга памяти Украины», «Безсмертна пам'ять», «Война. Народ. Победа.», Божаткин М. «Десант принимает бой», фотокнига «Де гриміли гармати», «Летописцы победы» та багато інших – всі ці книги розповідають про події воєнних часів. Автори представлених видань, спираючись на фактичний матеріал, маловідомі архівні документи, фото, відео, статті, спогади, нариси, описують і ретельно аналізують в своїх книгах оборонні і наступальні операції, проведені на території України у роки Другої світової війни, показують масовий героїзм, відвагу бійців і командирів у боях за визволення рідного краю від фашистських  загарбників. Також в цих книжках увічнені імена загиблих солдатів, мирних жителів – жертв окупаційного режиму, короткі відомості,епізоди фронтових буднів.

 

Всі новини →