Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Війна відгриміла, а пам’ять жива

23/06/2016

Зненацька, безжально й невмолимо 22 червня 1941 року прийшло всенародне лихо – війна. Цей день навіки увійшов в нашу пам'ять печальною пересторогою усім і на всі часи – берегти мир на Землі. І сьогодні святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів.

До Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в центральній районній бібліотеці відкрилася книжкова виставка-реквієм «Війна відгриміла, а пам’ять жива». Книжкові видання, представлені на виставці, розповідають про тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника. На виставці представлено поетичний збірник «Вірші про війну поетів Баштанщини», в якому надруковано поезії В.Шведова, В.Коваленка, М.Волонтирра та В.Коршунової.

Пам'ять про війну, про перемогу над фашизмом непідвладна часові, а тому передаватиметься від покоління до покоління. Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!

Всі новини →