Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

На фінансування ДФРР претендують понад 100 інвестиційних проектів Миколаївщини

22/07/2016

 Сьогодні, 22 липня, відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Миколаївській області.

У засіданні взяли участь голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, в.о.голови обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, депутати обласної ради та інші.

"Важливо щоб всі члени комісії повноцінно ознайомилися з усіма проектами і оцінили їх, щоб всі мали повне уявлення про проекти. Тому що кожен з них вкрай важливий для жителів сіл, районів, для всієї Миколаївської області" , - акцентувала Вікторія Москаленко.

На 2017 рік вже подано 123 проекта, 15 проектів в подальшому були відкликані. В основному це через те, що для них знайшли інші джерела фінансування. І 4 проекти вже були проголосовані в попередніх роках, вони автоматично потрапляють під фінансування на наступний календарний рік. Разом у нас залишилося 104 проекту, на загальну суму 271 мільйон гривень", - проінформував В’ячеслав Бонь.

Окрім програми ДФРР область отримує субвенції на розвиток окремих територій. Тому членам комісії потрібно, перш за все оцінити проекти, які направлені на розвиток громади. Проекти повинні допомогти уникнути непотрібних витрат і переадресовувати кошти на розвиток.

"Якщо раніше основну частину комісії складали представники облдержадміністрації, то зараз більшу частину складають депутати обласної ради, представники громадськості", - розповів В’ячеслав Бонь.

У ході засідання комісії директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації Марина Васильєва розповіла про умови проведення конкурсного відбору інвестиційних проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році. Заступник директора департаменту Лідія Машкова розповіла членам комісії про умови оцінювання інвестиційних проектів регіонального розвитку, які подані до участі у попередньому конкурсному відборі.

Всі новини →