Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Засідання ради сільгосптоваровиробників Баштанського району

22/07/2016

20 липня у приміщенні районної ради під керівництвом депутата районної ради, директора ПСП «Корона» Онищука В.І. відбулося засідання ради сільгосптоваровиробників Баштанського району.

У заході взяли участь: заступник голови районної ради Єрешко М.М., начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Калашнікова Т.О., начальник фінансового управління райдержадміністрації Євдощенко С.В.

На засіданні було обговорено спільні проблеми, які виникають у діяльності сільгосптоваровиробників, розмір орендної плати за використання земельних паїв, тенденції заходу на території району великих землевласників, процеси прихованого продажу землі шляхом взяття в оренду земельних паїв на тривалий час, підтримки органів влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні соціальних питань, ремонту доріг, надання допомоги армії тощо.

Учасники зібрання дійшли згоди у 2016 році при розрахунках розміру орендної плати дотримуватися діючого законодавства, згідно з яким орендна плата розраховується за формулою: нормативна грошова оцінка земельного паю х на коефіцієнт інфляції 4,796 х на коефіцієнт 1,756 х 3%.

А пайовикам пропонується відпускати зерно по 3 тис. грн. за 1 тонну,   солому – по 5-8 грн. за 1 тюк.

Представники влади подякували сільгосптоваровиробникам за значний внесок у соціально-економічний розвиток району та підтримали висловлену ними пропозицію щодо ініціювання зустрічі з податківцями з питання вирівнювання дисбалансу у сплаті податків із розрахунку на 1 га орної землі між ними та тими, хто одноосібно обробляє землю чи бере її в оренду без оформлення договорів.

Всі новини →