Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Уряд схвалив постанову про створення міжрегіональної митниці ДФС

08/08/2016

 За ініціативою Міністерства фінансів в Україні створено міжрегіональну митницю Державної фіскальної служби. Сьогодні відповідний проект постанови було схвалено на засіданні Уряду.

Міжрегіональна митниця ДФС утворена для посилення контролю над роботою місць митного оформлення та зменшення зловживань.

Співробітники міжрегіональної митниці займатимуться аналізом ризиків і в разі необхідності виїжджатимуть без попередження на будь-яку митницю для оперативного втручання.

На період їхнього перебування працівники відповідної митниці відсторонюються від виконання своїх обов’язків, а працівники міжрегіональної митниці починають діяти згідно з наданими їм повноваженнями.

Зокрема, міжрегіональна митниця ДФС матиме право здійснювати повний митний контроль, перевіряти відомості у митних деклараціях та правильність нарахування митних платежів, виявляти та припиняти порушення законодавства як з боку суб’єктів ЗЕД, так і з боку працівників ДФС при здійсненні ними митних формальностей.

Створення Міжрегіональної митниці не передбачає збільшення штату ДФС. Разом із тим:

- забезпечить ефективну роботу по боротьбі з митними правопорушеннями;

- підвищить ефективність митного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України;

- поліпшить результативність виконання завдань та функцій ДФС;

- допоможе у боротьбі з контрабандою та корупцією на митниці.

 

Інші ініціативи Мінфіну в рамках реформи митниці:

Запроваджено автоматизовану систему «Єдине вікно» в пунктах пропуску та у місцях митного оформлення товарів. Результат: значно спрощені митні процедури та зменшено час на їх проведення. Це полегшить ведення бізнесу та усуне можливості для корупції на митниці.

Запроваджено фото- та відеофіксацію митних перевірок. Результат: більший контроль над працівниками митниці та зменшення корупції.

Введено мобільні групи та координаційний центр для контролю над митницею. Результат: раптові перевірки мобільними групами мають зменшити корупцію та зловживання на митниці.

Запроваджено автоматичний розподіл митних декларацій. Результат: тепер митники більше не зможуть маніпулювати документами та обирати, який товар розмитнювати. Це має значно зменшити корупцію.

Всі новини →