Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Керівництво області запрошує інвесторів для КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв»

09/08/2016

  Керівництвом Миколаївської області у березні цього року було створено робочу групу для вирішення питання по комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт «Миколаїв». До складу робочої групи увійшли депутати обласної ради, начальники та заступники начальників управлінь обласної державної адміністрації.

   Головою робочої групи є голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови робочої групи – перший заступника голови обласної ради Михайла Соколова.

"Перш за все, ми визначили план дій нашої роботи, організували звітність перед робочою групою та громадськістю, залучили експертів, які консультують та допомагають у вирішенні багатьох питань", - розповіла голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко.

 На сьогодні вже підписано Меморандум про наміри між інвестиційною компанією «RAV 3 Construction Corporation» та Миколаївською обласною радою. Цей Меморандум визначає відносини та напрями співробітництва з метою задоволення потреб територіальних громад регіону у сфері надання авіаційних послуг та задоволенні інших інтересів.

   Міжнародний аеропорт «Миколаїв» може обслуговувати до 600 000 пасажирів та до 120 000 тонн вантажу на рік. Завдяки будівництву нового вантажного терміналу аеропорт зможе імпортувати і експортувати сільськогосподарську продукцію, товари народного споживання і швидкопсувні продукти. В рамках реалізації концепції розвитку Міжнародного аеропорту «Миколаїв» планується реорганізація діючого аеровокзалу під потреби бізнесу авіації.

   За допомоги інвесторів Миколаївська область отримає сучасний, безпечний міжнародний аеропорт. Ліквідується транспортна дискримінація економічно активного населення області. Відкриється можливість розвитку в'їзного туризму з початком авіаперевезень в Миколаївській області. Миколаївці отримають конкурентні переваги і будуть пов'язані з великими діловими, культурними та спортивними центрами авіаційним сполученням. А розвинена інфраструктура дозволить досягти об'ємних фінансових показників діяльності аеропорту.

   Тому в рамках дії робочої групи було прийнято рішення запросити для обговорення можливих варіантів співпраці світові інвестиційні компанії.

 "Сьогодні «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» має все необхідне для здійснення злету і посадки літаків малої авіації. Це літак Ан-2 та гелікоптер КА-26, які використовуються для цивільної авіації, для зрошування полів, - розповів перший заступник голови обласної ради Михайло Соколов. - Наше завдання - відновити функціонування авіації, знайти можливості для відновлення пасажиропотоку і вантажоперевезень для комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Миколаїв». Тому запрошуємо для співпраці світові інвестиційні компанії. Ми готові до вивчення та обговорення всіх можливих варіантів", - підсумував Михайло Володимирович.

Всі новини →