Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Володар душ і на землі трудар

27/08/2016

27 серпня в центральній районній бібліотеці було проведено франківські читання «Володар душ і на землі трудар», присвячені 160-ій річниці від дня народження Івана Франка – відомого українського письменника, поета, публіциста, перекладача, прозаїка, видавця, вченого, громадського і політичного діяча. 

До цієї події працівниками бібліотеки було організовано книжкову виставку «Літературне сузір’я Івана Франка». Бібліотекар К.Зікратова презентувала користувачам бібліотеки книжкову виставку та розповіла багато цікавих фактів з життя та творчості Великого Каменяра, який був найвизначнішою постаттю завдяки своїй непересічній біографії, яскравій політичній позиції та літературній працьовитості. Він – діяч, який уособлює цілу епоху в історії української культури. Лише частина спадщини великого українського письменника опублікована в 50 томах, що є лише половиною його творчого доробку. Відомий визначними творами політичної лірики: «Гімн», «Каменярі», «Товаришам із тюрми». Автор праць з історії та теорії літератури, перекладач творів з російської, польської, чеської, сербської, хорватської, німецької, англійської, французької, старогрецької, римської, арабської, ассиро-вавилонської та інших мов. Окремі поезії покладено на музику, деякі прозові твори екранізовано й інсценізовано.

Кожен з відвідувачів бібліотеки мав змогу обрати свій улюблений збірник та перечитати його знову.

Всі новини →