Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Нарада з питань боротьби з африканською чумою свиней

07/09/2016

 Сьогодні під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслава Боня відбулась розширена нарада присвячена боротьбі з поширенням африканської чуми свиней (АЧС). В нараді прийняли участь голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, голови райдержадміністрацій, міські голови, представники відповідних служб.

Під час наради В.Бонь зазначив, що ситуація з поширенням АЧС в Україні в цілому, та зокрема на півдні набирає загрозливих масштабів. Кількість виявлених спалахів в Одеській області склала 15, в Миколаївській – 9 випадків. Він повідомив, що ефективній боротьбі з АЧС заважає дві основні причини: прогалині в законодавстві та нормативній базі, та брак коштів та матеріальних ресурсів. Так, для спалення однієї тисячі туш свиней (а їх умертвіння та спалення – це єдиний на сьогодні реальний спосіб боротьби з хворобою) необхідно не менше 40 куб. метрів деревини та півтори тисячі шин. Відчувається серйозний дефіцит дезінфікуючих засобів, тощо.

Очільник ОДА закликав до створення резервного фонду матеріальних ресурсів у кожному районі вже зараз, до виникнення хвороби, а також звернувся до представників бізнесу по допомогу у вирішенні цього питання. З цією метою він дав доручення провести подібні наради в кожному районні області.

Всі новини →