Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Презентація програми DOBRE на Миколаївщині

08/09/2016

 Сьогодні, за участі тимчасово виконуючого обов’язки голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслава Боня та голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко відбулась презентація програми міжнародної підтримки об’єднаних територіальних громад DOBRE (Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності) для сільських та селищніх голів.

В.Бонь зазначив, що йому дуже імпонує комплексний підхід ініціаторів програми. Замість вузькопрофільного підходу міжнародні донори пропонують методичну допомогу у розробці  стратегії розвитку конкретної громади, і продовжують її надавати щодо окремих напрямків діяльності громади, таких як: місцевий економічний розвиток, управління бюджетом, послуги для населення та інше.

Керівник програми DOBRE Беррі Рід наголосив на тому, що основною метою програми є створення сильних громад які висловлюють прагнення та волю її мешканців.

Сама програма розрахована на п’ять років, в неї можуть брати участь об’єднанні громади, які провели місцеві вибори або мають їх призначені (що підтверджено ЦВК), бюджет програми – 50 млн. доларів. В три етапи буде відібрано 75 об’єднаних громад в сьомі областях, серед яких і Миколаївська. Подання заявок до відбору у першому етапі закінчується 5 жовтня 2016 року.

Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням: http://vassr.org/

Всі новини →