Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

22 вересня - День партизанської слави

22/09/2016

Дорогі ветерани! Шановні жителі Баштанщини!

Важкі та жорстокі випробування випали на долю українського народу у роки Другої світової війни. Мільйони українців пройшли крізь пекло війни, вистояли і не скорилися.

В умовах фашистського терору сформувався рух опору, який став грізною народною силою. Відсутність військового досвіду та необхідного озброєння компенсувалася мужністю і відвагою простих людей.

У серпні 1941 року полум’я війни охопило наш Баштанський район. Почалася смуга розстрілів і знищення мирного населення.

Однак ні знущання, ні розстріли не зупинили патріотів у їхній боротьбі проти окупантів. Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою учасники руху опору довели усьому світові, що Україна ніколи не скориться загарбникам.

У цей день ми складаємо шану тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок. Вшановуємо сьогоднішніх героїв, які відстоюють свободу та незалежність країни у східному регіоні, доводячи, що мужність та звитяга наших земляків незламні у всі часи.

Низько вклоняємось живим партизанкам нашого району Вірі Гнатівні Силкіній із Лоцкине та Алісі Петрівні Зелінській, яка віднедавна проживає у с.Виноградівка, а також нашим шановним ветеранам війни та висловлюємо щиру подяку за їхній подвиг та самовіддану працю у повоєнні роки, розуміння й батьківську підтримку у розбудові нашого краю.

Міцного вам здоров'я на довгі роки, щастя, благополуччя та душевного спокою.

Нехай над нами буде завжди мирне небо!

Перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації        О.Д.Славінський

Голова районної ради                                                А.Л.Петров

Всі новини →