Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Майстер слова – Олександр Сизоненко

22/09/2016

21 вересня в центральній районній бібліотеці був проведений літературний портрет «Майстер слова – О. Сизоненко», присвячений творчості нашого земляка, відомого українського письменника, члена Національної спілки письменників України, лауреата Державної премії ім. Т. Г. Шевченка, літературної премії в галузі новелістики ім. Ю. Яновського, літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького, лауреата IV Всеросійської літературно-патріотичної премії «Прохоровское поле» - Олександра Олександровича Сизоненка.

На захід до бібліотеки завітали учні 9-А класу ЗОШ №2 разом з класним керівником, вчителем української мови та літератури О.П. Хижняк.

Ведучі заходу – Катерина Зікратова та Любов Штефан  розпочали захід з уривку твору О.Сизоненка «Білі хмари». Далі учні дізналися про біографію письменника та багато цікавих фактів з життя та творчості талановитого земляка. Яких тільки явищ та сторін нашого життя не торкався письменник, хто тільки не є героями його творів. Але ж, майже все що вийшло з під пера письменника – це вдячна синова пісня рідній матері-землі, степовій Баштанці. Майже всі його герої – наші земляки, люди, які жили й живуть нині в Баштанському краї.

Творчий доробок О.Сизоненка – від тоненької збірочки оповідань «Рідні вогні» (1951р.) до роману «Валькірії не прилетять» (2005р.). Особливу увагу отримав роман «Білі хмари», адже ця книга є найдорожча, наймиліша,найзаповітніша для О.Сизоненка. Це роман не лише про рідного батька, а про батьків в широкому розумінні слова, про ціле покоління. Також учням були представлені буктрейлери до роману «Білі хмари» та «Степ», які підготували працівники бібліотеки.

Юнаки та дівчата мали змогу переглянути книги О.Сизоненка на книжковій виставці «О.Сизоненко: Доки й живу»

На кінець заходу всі переглянули уривку з художнього фільму «Білі хмари» (1968р.), який був знятий за романом О.Сизоненка.

Всі новини →