Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Патріотичний урок в бібліотеці

12/10/2016

12 жовтня в Баштанській центральній районній бібліотецібуло проведено патріотичний урок «За Україну, за долю, за честь і волю, за народ», присвячений Дню українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. А ще в цей день наша держава відзначає День захисника України – свято на честь національних героїв, які віддали своє життя за нашу Батьківщину.
 
 
На захід до бібліотеки завітали учні 14 групи професійного ліцею разом з бібліотекарем Н.І.Андреєвою.
 
Ведучі заходу, К.Зікратова та Л.Штефан провели справжній екскурс у минулеукраїнської історії. Учні дізналися багато цікавого про виникнення козацтва, як козаки захищали рідну землю, як зародиласяЗапорізька Січ, яка з перших років існування майже безперервно вела важку збройну боротьбу разом з усією Україною за віру і незалежність свого народу, а також про славних українських гетьманів– Байду, П.Сагайдачного, Б.Хмельницького, грізного отамана І.Сірка, П.Дорошенка, І.Мазепу, П.Орлика та ін. Всі вони були видатними державними й політичними діячами, носіями ідеї незалежної, самостійної української держави.
 
 
Особливо дітей зацікавила легенда про те, чому козаки носили чуба, так званого оселедця, про його значення для кожного козака та магічну силу. А ще про унікального дуба, який росте на острові Хортиця. За переказами, цьому оспіваному в піснях та легендах дереву вже понад 700 років. Весь захід супроводжувався мультимедійною презентацією. Також учні мали змогу переглянути відео-кліп Назарія Яремчука «Гей, ви, козаченьки», який надав заходу особливої яскравості та патріотизму.
 
На завершення патріотичного уроку учні мали змогу ознайомитись з історичною літературою, в якій розповідається про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.
 
 
Молодь усвідомила, що пам'ять про славне минуле має підкріплюватися добрими справами та успішним навчанням. Ми маємо бути достойними славних лицарів, запорозьких козаків, оборонців рідної землі.
 

Всі новини →