Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Форум місцевого розвитку в Баштанці

13/10/2016

12 жовтня відбулося засідання Форуму місцевого розвитку Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ»  у Баштанському районі. У засіданні взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, голова районної ради Анатолій Петров, міський голова, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, селищні та сільські голови, керівники громадських організацій та інші представники, які зацікавлені в реалізації проектів місцевого розвитку.

Також на  Форуму були запрошені координатор Проекту ЄС/ПРООН МРГ-3 Наталя Ващиленко, керівник Офісу реформ у Миколаївської області Валентин Бойко, головний спеціаліст департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської Облдержадміністрації Віталій Федорак та виконавчий директор Громадської спілки «Розвиток Миколаївщини» Наталія Сафронова.

Основною метою засідання було довести до  учасників результати роботи громад району, учасників МРГ-ІІІ, ідеологію, методологію та стан впровадження Проекту МРГ-ІІІ в районі, проінформувати про конкретні кроки по впровадженню МРГ- ІІІ в кожній з обраних громад, визначити напрямок роботи на далі.

Голова районної ради Анатолій Петров наголосив, що співпраця з Проектом ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ” дає бажані результати в соціально-економічному розвитку громад та у згуртованості громад на вирішення проблем своїх територій.

Захід був дуже змістовним: заслухали звіти громадських організацій, прийняли участь у Скайп-конференції з польськими колегами з Сольця Куявського. Віталій Федорак розповів присутнім про Механізм впровадження системи ProZZORO в системі державних закупівель, зупинився на ключових моментах роботи у даній системі.

Керівник Офісу реформ Валентин Бойко докладав на тему Децентралізації, розповів про новини у законодавстві, а також привітав Баштанську ОТГ з призначеними виборами.

Як зазначив Олександр Дмитрович Славінський, наріжним каменем місцевого розвитку в Україні є процеси пов’язані з децентралізацією. Без поступів у цьому напрямку додаткові можливості для місцевих громад та бюджетів не знайдуться. 

Виконавчий директор громадської спілки «Розвиток Миколаївщини» Наталія Сафронова розповіла про існуючи можливості та діючи конкурси міжнародних донорів. Зауважила, що для успішної реалізації місцевих ініціатив та проектів потрібна команда однодумців та надійні партнери.

Крім того координатори Проекту ЄС/ПРООН та Баштанського РРЦ Наталія Ващиленко та  Наталія Шафорост познайомили присутніх про перспективи та досягнення у кооперації та надали інформацію про щорічний обласний конкурс проектів.

В заключній частині Форуму відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Громадською організацією «Мрії збуваються» (голова Лариса Фігура) та Громадською спілою «Розвиток Миколаївщини».

Всі новини →