Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Сергій Савчук: Тепло буде на 10% дешевшим для споживачів у разі прийняття законопроекту №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел

06/12/2016

Це одна з переваг законопроекту № 4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел енергії, який наразі активно готується до другого читання у Парламенті. 

Ключове положення законопроекту - встановлення органами місцевого самоврядування тарифів на теплову енергію для бюджетних організацій і потреб населення, що виробляється з альтернативних джерел, на рівні 90% від тарифу на тепло з газу. За таких умов кінцевий споживач відразу відчуває економічний ефект у зниженні тарифів.

«Запропонований підхід формування тарифів дозволяє збільшити рентабельність інвестицій у проекти з виробництва тепла «не з газу» до 15-20%. Тому компанія, що здійснила інвестицію, матиме достатні гарантії повернення коштів», - зазначає Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у статті «10% менше сплати за опалення завдяки альтернативним джерелам енергії», опублікованій у його колонці в газеті «Бізнес».

Законопроект вигідний не тільки споживачам та інвесторам, а й державі в цілому. Адже він призведе до значного позитивного макроекономічного ефекту:

заміщення газу альтернативними джерелами енергії в секторі теплопостачання на 30-50% протягом 3-5 років дії закону;

покращення торгівельного балансу країни на 300-650 млн доларів у рік;

збільшення приватних інвестицій в інфраструктуру централізованого теплопостачання;

створення до 25 тис нових робочих місць; 

збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Детальніше читайте у статті «10% менше сплати за опалення завдяки альтернативним джерелам енергії» за посиланням: http://www.business.ua/gosudarstvo/10_menshe_splati_za_opalennya_zavdyaki_alternativnim_dzherelam_energ_-357784/.

Співавторами статті виступили: 

Олександр Домбровський – народний депутат, в.о. Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК;

Діана Корсакайте - керівник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа»;

Георгій Гелетуха - голова правління Біоенергетичної асоціації України.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Всі новини →