Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Електрифікації залізниці на Миколаївщині – бути!

21/12/2016

Ще в жовтні голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко звернувся до голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна з наполегливим проханням розпочати у 2017 році реалізацію надважливого для регіону проекту з електрифікації та розбудови двоколійної залізничної ділянки Знам’янка-Долинська-Миколаїв.

І ось новина. Україна та Європейський інвестиційний банк підписали фінансову Угоду, яка передбачає залучення інвестицій в обсязі близько 300 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка.  З українського боку Угоду підписав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, перебуваючи в Брюселі у складі урядової делегації.

За словами Олексія Савченка, впровадження даного проекту забезпечить здешевлення тарифу на перевезення вантажів завдяки добудові другої колії на цій ділянці залізниці та її електрифікації.  Очільник області впевнений, що результатом впровадження проекту буде соціально-економічне зростання Миколаївської області.  

«Сьогодні однією з головних проблем області, яка потребує негайного вирішення, є недосконале транспортне сполучення між Миколаївською та іншими областями країни. Окрім вкрай поганого стану автотранспортних магістралей, подальший розвиток транспортного вузла суттєво стримується тим, що залізничні перевезення вантажів до Миколаєва здійснюються неелектрифікованими однопутними лініями на теплотязі. Тому підписання фінансової Угоди  з Європейським інвестиційним банком вселяє упевненість в тому, що цей проект нарешті буде завершено. Дякую, що нас почули», - зазначив Олексій Савченко.  

Всі новини →