Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

В Баштанці вшанували Героїв Небесної Сотні

20/02/2017

20 лютого перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, голова районної ради Анатолій Петров, секретар міської ради Людмила Луценко взяли участь у меморіальних заходах з нагоди особливого пом’ятного дня - Дня Героїв Небесної Сотні.

Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України, що на Пагорбі Слави у Баштанці, зібралися представники осередків районних політичних партій, депутатати районної та міської рад, громадські активісти, представники релігійних конфесій, трудових колективів, місцевих ЗМІ, учнівської молоді шкіл та Професійного ліцею, міської громади, учасники Антитерористичної операції на сході країни.

Розпочнаючи мітинг, Олександр Дмитрович зауважив, що історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, держави. Так було за княжої доби, так було за часів Козаччини, за часів української революції 1917 -1921 років, за часів Другої світової війни. Так сталося і під час Революції гідності взимку 2013 – 2014 років.

"Саме 20 лютого почалась активна фаза протистоянь між активістами і силовиками. Тоді в центрі Києва від куль снайперів загинуло більше сотні людей та сотні отримали поранення. Вони загинули захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України", наголосив очільник району.

Кожен із виступаючих висловлював захоплення мужністю і стійкістю борців за волю і свободу української нації, захисникам на сході країни, слова вдячності і скорботи загиблим Героям, сподівання на припинення військових дій, стабілізацію економічної і політичної ситуації та подальший демократичний, європейський розвиток України.

По завершенню урочистого мітингу – реквієму представники релігійних конфесій відслужили молебень за загиблими українськими Героями.

Після завершення заходів на Пагорбі Слави, керівники району та міста поклали квіти до пам’ятного знаку 10 страченим землякам та невідомому полоненому під час Другої світової війни в районі Агропромтехніки 18 лютого 1942 року.

Також керівники відвідали Алею Слави на кладовищі в Баштанців, де знаходяться могили загиблих у зоні АТО земляків . Члени виконкому міської ради поклали квіти до могили Олександра Яркова у с.Добре.

Фото районна газета "Голос Баштанщини" та Баштанська міська рада

Всі новини →