Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні жителі Баштанського району

21/06/2017

День 22 червня 1941 року – трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців, адже саме в цей час війна з нацизмом набула відкритого протистояння на території бувшого СРСР до складу якого входила наша країна.

Немає в Україні жодної родини, покоління якої не постраждали від Другої світової війни. Людські втрати нашої держави складають більше 40% від загальних втрат СРСР. Демографічні втрати - ще більші, приблизно 14,5 мільйонів українців - убиті, евакуйовані, депортовані, мобілізовані, померлі від хвороб і голоду, емігрували. Тільки з нашого району на війну вирушило 11800 чоловік, повернулося лише 5500 захисників Вітчизни.

Всі ці цифри, за якими стоять людські життя, вражають своєю величиною та вкотре доводять – войовнича агресія є найбільше зло на землі.

Нажаль трагічні сторінки історії знову повторюються, сьогодні знову гинуть українці від куль агресора – завойовника. Наша держава втрачає своїх синів, кращих представників української нації, які захищають територіальну цілісність країни, протистоять поширенню кривавого тоталітарного режиму у своїй державі.

Проте ми твердо віримо - перемога за нами, адже з нами правда, совість і справедливість, сила, досвід поколінь і відвага наших попередників, мужність і героїзм сьогоднішніх  воїнів – визволителів.

Пам’ятаймо, віримо і борімося. За нашу країну, її процвітаюче майбутнє і мирне сьогодення. Здоров’я і щастя українцям, слава нашим Героям, миру нашій державі. Слава Україні!

Перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації         О.Д.Славінський

Голова районної ради                                                  А.Л.Петров

Всі новини →