Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

... Ніхто не забутий, ніщо не забуте

22/06/2017

22 червня, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень головирайдержадміністрації Олександр Славінський, міський голова Іван Рубський, голова районної ветеранської організації Лідія Василівна Андреєва, військовослужбовці та воїни-інтернаціоналісти, представники міських трудових колективів, громадських організацій та районних ЗМІ (загалом - близько 100 чол.) взяли участь в меморіальних заходах на міському Пагорбі Слави з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Учасники зібрання долучилися до загальнодержавної хвилини мовчання за загиблими у роки Другої світової та німецько-радянської воєн, а також поклали квіти до Вічного Вогню та пам’ятних знаків учасникам бойових дій в Україні.

Немає в Україні жодної родини, покоління якої не постраждали від Другої світової війни. Людські втрати нашої держави складають більше 40% від загальних втрат СРСР. Демографічні втрати - ще більші, приблизно 14,5 мільйонів українців - убиті, евакуйовані, депортовані, мобілізовані, померлі від хвороб і голоду, емігрували. Тільки з нашого району на війну вирушило 11800 чоловік, повернулося лише 5500 захисників Вітчизни.ї, наголосив Олександр Славінський.

Також до присутніх звернулися ветерани зі словами скорботи, жалоби за загиблими земляками та застереженням проти насилля і воєнних дій на території сучасної України, побажали всім миру та злагоди.

Всі новини →