Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Вибір професії – це друге народження людини

20/09/2017

Від того, наскільки влучно  молодь обере свій життєвий шлях, залежить, яке місце в суспільстві вона посідатиме. Наше майбутнє визначається задовго до шкільного дзвінка. Саме тому, так важливо проводити профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді, допомогати їм знаходити життєві орієнтири та визначати цілі котрі треба досягати.

18 вересня 2017 року фахівцями Баштанського районного центру зайнятості в рамках акції «Палітра професій» було здійснено виїзний профорієнтаційний захід для учнів 9-х, 10-х та 11-х класів Старогорожанської ЗОШ. 

Захід з назвою «У світі професій» проводила заступник начальника надання соціальних послуг Абросімова Євгенія. Учням було запропоновано пройти анкетування, з метою визначення проблем з якими стикаються вони під час вибору майбутньої професії. Школярі, разом з фахівцем, подорожували у часі, дізнавались про вимерлі професії та професії що будуть актуальні у майбутньому. Крім того, приділили достатньо уваги і професіям які потрібні в сільській місцевості, такі як: агроном, фермер, машиніст, тракторист та ветеринар. За результатами здійсненого тестування, кожен отримав рекомендації щодо професій, на які саме йому, треба звернути увагу.

З метою ознайомлення учнів з послугами служби зайнятості була проведена презентація, з демонстрацією нових відеороликів служби зайнятості, під час якої учням було запропоновано пройти комп’ютерне тестування на визначення майбутньої професії. Учнів було проінформовано, що звернувшись до фахівців з профорієнтації будь-якого центру зайнятості, вони можуть отримати консультацію з найрізноманітніших питань щодо вибору майбутньої професії - від «як правильно обрати професію» до «в якому навчальному закладі її можна здобути».

В заході взяло участь 28 осіб. Результатом цього заходу стало усвідомлення учнями, що до вибору майбутньої професії треба підходити з усією відповідальністю, бо майбутня професія іноді визначає усе життя.

Всі новини →