Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У наступному році на оборону і безпеку держава витратить 164,9 млрд гривень

20/09/2017

У наступному році видатки на оборону і безпеку зростуть майже на 15% і складуть 164,9 млрдгривень, або 5% ВВП. Це передбачено проектом Державного бюджету України на 2018 рік. Зокрема, на бюджетну програму "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ» виділено 60 млрд грн, що на 22,4% (на 11 млрд гривень) більше, ніж цього року. Цей ресурс дозволить повністю забезпечити особовий склад продовольством,  обмундируванням, належними видами грошового забезпечення та заробітної плати. В тому числі - підвищених зарплат військовим у зоні проведення АТО.

У наступному році збільшаться видатки на лікування військових (на 459 млн гривень до 2,38млрд гривень), а також на придбання житла для військовослужбовців (на 106,58 млн гривень до 857,6млн гривень).

Майже на 66% (до 16,4 млрд гривень) в 2018 році зростуть видатки на розвиток, закупівлю і модернізацію військової техніки. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення боєздатності, технічне обслуговування та ремонт озброєння і військової техніки, закупівлю нової та модернізованої військової техніки, озброєння, засобів автоматизації та спеціального обладнання, а також проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з їх розробки. 

Кабінет Міністрів України зареєстрував у Парламенті законопроект 15 вересня, як передбачає бюджетне законодавство.

Всі новини →