Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Ми - роду козацького діти

14/10/2017

13 жовтня, напередодні величних свят: Покрови Пречистої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено подорож у минуле «Ми роду козацького діти», на яку завітали учні 7-Б класу ЗОШ №2 з класним керівником Саєнко Н.С.

Ведуча заходу, бібліотекар Сушицька Т.В. за допомогою мультимедійної презентації розповіла дітям про славні часи козаччини, після чого запропонувала перейти до інтелектуальних, творчих та спортивних змагань, в ході яких юних гостей перевірили, а чи могли б вони претендувати на високе звання «козак», «козачка» і яка з двох команд - «Козацька люлька» та «Козацька шабля», найрозумніша, найкмітливіша і найспритніша. Учасники обох команд були дуже активними і завзятими, і якщо юні козаки могли проявити свою спритність у спортивних змаганнях, то юні козачки – у творчих, адже вони мали намалювати портрет козака, розмалювати вишиванку та «сплести» віночок.

Наприкінці заходу працівники бібліотеки ознайомили юних користувачів з книжковою виставкою-подією «Ми – майбутні герої», на якій представлена велика добірка літератури про славне українське воїнство. Особливо зацікавила учнів нова книга нашого земляка Б. Білика «Завжди у бойовому строю», присвячена військовослужбовцям 73-го Морського центру спеціального призначення Сил Спеціальних операцій ЗС України. Ця книга несе в собі великий патріотичний заряд і допоможе молодому поколінню дізнатися про велич і звитяги наших співвітчизників.

«Козацькі забави» викликали хвилю позитивних емоцій в учасників змагань. Такі захоплюючі заходи не тільки розвивають і розважають наших дітей, а й на ділі виховують їх патріотами, свідомими своєї історичної спадщини, нащадками славних козаків.

Всі новини →