Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Віктор Димедюк – заслужений тренер України

11/12/2017

11 грудня в актовому залі Баштанської міської ради міський голова Іван Рубський та перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський вручили посвідчення і нагрудний знак «Заслужений тренер України» тренеру з веслування на байдарках та каное Баштанської дитячо-юнацької спортивної школи Віктору Вікторовичу Димедюку.

Керівники міста та району щиро вітали патріарха веслувального спорту з цією високою нагородою, дякували за плідну працю та бажали йому подальших успіхів у нелегкій тренерській справі.

Димедюк Віктор Вікторович народився 29 січня 1948 року. Закінчив Бакинський інститут фізкультури і спорту. Працював тренером у Школі Вищої майстерності, а також старшим тренером збірної команди школярів Азербайджану. Виховав 5 бакинських майстрів спорту, які й до сьогодні беруть участь у змаганнях серед ветеранів.

У 1968 році Віктор Вікторович брав участь у спартакіаді народів, де здобув звання Майстра спорту з веслування на байдарках і каное.

Через військові дії в 1990 році разом з родиною переїхав в Україну, за порадою київських друзів − у Баштанку. Тут його радо зустріло керівництво району, яке вирішило започаткувати ще один вид спорту – веслування на байдарках та каное.

Колишній директор ФСК «Колос» придбав перші човни для станції «Елінг», де Віктор Вікторович став тренером-викладачем з веслування на байдарках та каное, де працює й до сьогодні.

Більшу частину свого життя Віктор Вікторович присвятив служінню обраній справі, збереженню кращих традицій вітчизняного спорту, примноженню його слави і досягнень. За роки тренерської роботи Віктор Димедюк виховав цілу плеяду талановитих гребців, завоював повагу колег і визнання шанувальників спорту.

Він підготував чимало багаторазових чемпіонів України, серед яких Сергій Гоберлас, Валентин Попель, Владислав Марштупа, чемпіонів та призерів Європи і Світу – Олега Кухарика та Юлію Колесник, 4 майстри спорту, а саме: Інга Васюнькіна, Олександр Печенюк, Юлія Колесник, Олег Кухарик, який у минулому році став міжнародним майстром спорту.

За всі ці досягнення 2 листопада 2017 року Міністерство молоді та спорту України присвоїло В. В. Димедюку звання «Заслужений тренер України».

Доброго Вам здоров’я, Вікторе Вікторовичу, життєвої енергії, яскравих барвів життя, бадьорості духу. Дякуємо за те, що прославили рідну Баштанку далеко за її межами!

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →