Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Мандрівка книжковим містом

14/12/2017

Залучити дитину з ранніх років до бібліотеки, навчити працювати з книгою, користуватися інформацією, тобто вручити своєрідний «ключик» до бібліотеки може систематичне проведення уроків бібліотечно-бібліографічних знань.

На свій перший бібліотечний урок під назвою «Мандрівка книжковим містом» в Баштанську дитячу районну бібліотеку завітали учні 1-Г класу ЗОШ №1 з вчителем Войцехович Н.А. та подарували бібліотеці книгу «Казок і оповідань», за що працівники дитячої книгозбірні їм щиро вдячні.

Оскільки діти потрапили до бібліотеки вперше, тому захід було вирішено розпочати з екскурсії відділами книгозбірні, від якої маленькі гості були у захваті! Адже показати дійсно є що: затишні приміщення абонементу та читального залу, яскраві, гарно оформлені книжкові виставки, комп’ютерне обладнання. Та все ж найбільше сподобались дітлахам саме книги. Ведуча заходу, бібліограф по дитячій літературі Доник Г.П. розповіла про значення книги для сучасної людини, ознайомила маленьких користувачів з великим різноманіттям книжок – різних за розмірами, оформленням і змістом, а також провела цікаві літературні ігри. Із захватом розглядали діти бібліотечні скарби, активно відповідали на питання казкової вікторини і всі взяли додому вподобані ними книги та журнали.

Сучасні бібліотечні уроки – це зовсім не нудні, а навпаки цікаві заходи, прості та доступні для дітей, побудовані у формі спілкування бібліотекаря та читачів з урахуванням психології та інформаційних потреб сучасних дітей.

 

Всі новини →