Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанщина відзначила День Соборності України

22/01/2018

22 січня в Баштанці біля пам`ятника Тарасу Шевченку пройшов мітинг, присвячений Дню Соборності України.

День Соборності України не випадково називають першим у низці свят загальнонаціонального масштабу, адже ця червона дата у календарі цілком справедливо вважається символічним початком вшанування історичних дат національного державотворення.

Для сучасної України, що переживає черговий епохальний етап боротьби за свою територіальну цілісність, суверенітет та незалежність, 99-та річниця Соборності нерозривно пов’язана з не менш вагомими подіями, що єднають різні століття – це річниця проголошення у 1918 році незалежності Української Народної Республіки та роковини трагічної загибелі активістів Євромайдану.

Виходячи з цих міркувань, таку ж основну думку мав виступ першого заступника голови РДА, виконувача функцій голови райдержадміністрації Олександра Славінського на урочистому мітингу, присвяченому відзначенню Дня Соборності України. При цьому Олександр Дмитрович говорив про знаковість події для України, що має нерозривний зв’язок з різними часовими просторами та різними поколіннями патріотів, які виборювали право країни називатися соборною.

Міський голова Іван Рубський у своєму зверненні провів паралель усіх історичних подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави. Він відзначив також важливість місії наших військових, яким доводиться відстоювати суверенітет держави нині на її кордонах, також закликав молоде покоління бути гідними патріотами України.

Керівники району і міста поклали квіти до підніжжя пам`ятника Тарасу Шевченку.

До Дня Соборності України пройдуть тематичні уроки, виховні години, круглі столи, інші заходи у навчальних закладах міста. У бібліотеках міста діятимуть книжкові виставки, тематичні полиці, що висвітлюють історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →