Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

"Наші воїни-інтернаціоналісти вірні славним бойовим традиціям", - Олексій Савченко

15/02/2018

15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав та відзначає 29-у річницю виведення військ з Республіки Афганістан.

"Афганська війна - пекло, крізь яке пройшли наші солдати і офіцери, виконуючи свій армійський обов'язок. Тисячі українських родин втратили рідних, пам'ять про яких назавжди у наших серцях… Наші воїни-інтернаціоналісти, братерство “афганців” вірні славним бойовим традиціям. З початку військової агресії на Сході вони одні з перших стали на захист України, стали наставниками для нашої молоді - це відважний приклад і зразок служіння народу та країні", - зазначив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Станом на січень 2018 року на території Миколаївської області проживає 2503 учасника бойових дій, які брали участь у бойових діях в республіці Афганістан, в тому числі - 417 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Обласна влада постійно тримає на контролі умови проживання воїнів – інтернаціоналістів, осіб з інвалідністю внаслідок війни, сімей загиблих воїнів та вирішуює питання щодо надання необхідної допомоги.  Так, у 2017 році санаторно – курортне лікування отримали 35 воїнів – інтернаціоналістів. Поточного року санаторно-курортного лікування потребують 107 осіб з інвалідністю внаслідок війни та  учасників бойових дій в Афганістані.

"У 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету ми придбали три квартири для воїнів-афганців - осіб з інвалідністю внаслідок війни, на загальну cуму 995 тис грн. Віськові отрималм житло в Очаківському та  Снігурівському районах, а також у місті Вознесенську. Цього року на придбання житла учасникам війни в Афганістані, які перебувають на квартирному обліку,  заплановано 1 млн грн. Крім того, у 2018-му ми збільшили розмір одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані", - пояснив Олексій Савченко.

Зазначимо, що в рамках виконання обласної програми «Турбота», за рахунок коштів обласного бюджету передбачено надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані. Так, за рахунок коштів обласного бюджету 2017 року допомогу отримали 495 осіб на загальну суму 990 тис грн (з розрахунку 2 тис грн кожній особі).

Розмір одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані 2018 року збільшено, у порівнянні з 2017 роком, до 2200 грн кожному отримувачу. Запланована кількість отримувачів допомоги - 530 осіб на загальну суму  близько 1,2 млн грн.

 

Всі новини →