Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанка пригадала події 29-річної давнини

15/02/2018

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення вфйськ колишнього СРСР з Республіки Афганістран перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський взяв участь у мітингу та церемонії покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям.

У заходах також взяли участь, зокрема, голова Баштанський міський голова Іван Рубський, голови районної та міської ветеранських організацій Лідія Василівна Андреєва та Гання Станіславівна Зюзько, районний військовий комісар Сергій П’ятницький, учасники бойових дій на території інших лержав, учасники АТО, військові, представники громадських організацій, учнівська молодь шкіл та Професійного ліцею. 

Олександр Дмитрович нагадав присутнім про втрати серед українців на тій війні: " Тисячі наших земляків пройшли крізь вогонь боїв десятилітньої війни в Афганістані. Сумний підсумок цієї війни трагічний - життя 3280 наших співвітчизників забрала ця війна. Понад 8 тисяч повернулися пораненими та понад 6 тисяч стали інвалідами".

Звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів, очільник району зазначив, що "ви діяли так, як мусили діяти. Ви продемонстрували вірність присязі, продемонстрували мужність та героїзм, ту самопожертву заради бойових побратимів".

Шановні ветерани! Священною є пам'ять про ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих та шануємо живих, ви - Герої назавжди! - наголосив Олександр Славінський, запропонувавши згадати тих, хто не повернувся з тієї чи інших воєн хвилиною мовчання.

Відео та фото на сторінці у Фейсбук

Всі новини →