Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Увага! Сказ тварини у м.Баштанка

27/03/2018

27 березня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександра Славінського відбулося позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській райдержадміністрації за участі начальника районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області Сергія Домущея, головного лікаря Центральної районної лікарні Алли Барсегян, заступника начальника районного відділу ГУ ДСНС України в Миколаївській області Руслана Ганзенко, начальника міжрайонного відділу лабораторних досліджень Наталії Дедеу, першого заступника міського голови Олександра Процака, відповідальних працівників райдержадміністрації та редактора районної газети "Голос Баштанщини" Василя Гонти.

Заступник голови комісії Домущей С.А. розповів присутнім про ситуацію, що виникла 22 березня із собакою породи Алабай у приватному домоволодінні на вул.Героїв Небесної Сотні. Пес вибіг із вольєру на вулицю, де напав на двох людей, нанісши рвані покуси кінцівок. Власнику собаки вдалося його зловити та ізолювати у вольєрі. Того ж дня собаку оглянув ветеринарний фахівець Баштанської дільничої лікарні ветеринарної медицини. 25 березня собака загинула. Ветеринарами одразу ж було направлено відповідні матеріали для дослідження до Миколаївської регіональної лабораторії ДПСС. Згідно звіту про проведення дослідження при мікроскопії виявлено вірус сказу.

За результатом засідання комісії прийнято рішення оголосити неблагополучним по сказу собаки мікрорайон м.Баштанка (вул.Героїв Небесної Сотні з №61 по №103, вул.Квітнева, Івана Франка, Леоніда Агеєва, Чкалова, 1 Травня, Миру, Дружби Народів, Грушевського, Гребенюка) та запровадити карантинні обмеження.

У зв’язку із цим рішенням затверджено План заходів по локалізації і ліквідації спалаху сказу собаки в м.Баштанка. Відповідно до плану, в термін до 3 квітня буде проведено подвірний обхід з метою виявлення хворих та підозрілих у захворюванні на сказ тварин, а також здійснено щеплення усіх собак та котів, що належать жителям вищезазначеної території. Баштанській міській раді рекомендовано провести заходи по зменшенню кількості бродячих тварин на території міста.

Карантинні обмеження щодо сказу будуть зняті через два місяці з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ при умові викоання всіх заходів, передбачених комплексним планом і чинною інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.

Просимо всіх жителів Баштанки, домоволодіння яких знаходяться на вулицях, які підпадають під дію карантинних обмежень з розумінням віднестися до ситуації що склалася, а також не перешкоджати ветеринарам під час проведення подвірного огляду тварин.

Для довідок телефонуйте за номером 2-84-35 або завітайте до районного управління Держпродспоживслужби (вул.Соборна, 69). 

Всі новини →