Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Вечір поезії в бібліотеці

03/04/2018

30 березня члени літературно-мистецького клубу «Роксолана» зібралися на своє чергове засідання, яке було присвячене Всесвітньому дню поезії. 

Ведуча заходу Ірина Озерова запросила всіх присутніх поринути у дивовижно яскравий світ поетичного слова баштанських митців та представила кожного з поетів. Серед наших земляків багато талановитих, творчих натур, які свої почуття й переживання виливають у поетичні рядки. Для них – це особливий формат спілкування із навколишнім світом. Дзвінкоголосе, поетичне слово поспішає бути почутим, щоб відізватися у серцях людей, торкнути легкою, ніжною мелодією найтонші струни людської душі.

Ось і цього вечора в затишній залі районної бібліотеки звучало потужне віршоване слово з вуст майстрів поетичної ниви нашого краю – Василя Шведова, Степана Боголюка, Віктора Коваленка, Ірини Пшиченко, Галини Гавви, Валентини Юр’євої, Володимира Гребьонкіна. Щирим і образним було звернення до учасників заходу Ірини Лашко, яка  проникливо прочитала свої поезії про учасників АТО. Присутні також мали можливість поспілкуватися з Віталієм Костенком - представником молодого, творчого покоління, який тільки починає сходження до поетичних висот  та почути його зворушливі поетичні рядочки. Вперше свою поетичну творчість презентували членам клубу Микола Волонтир та Микола Веремій. Вразила всіх присутніх своїми щирими, гумористичними віршами і Таміла Іванівна Кривенко, яка також вперше завітала до «роксоланівців». Як завжди емоційно та піднесено прозвучали величні рядки українського поетичного слова з вуст Марії Василенко. Згадали на заході і талановитих баштанських майстрів пера минулих років (нині покійних) – Георгія Стрельченка та Леоніда Кльосова, поезія яких пронизана почуттям любові до рідної землі.

Неповторну атмосферу вечору надавали чудові пісенні композиції у виконанні Анатолія Грицюка, Лариси Шулюк, Валентини Стоянової, Любові Курочкіної, Анастасії Кротової, Леоніда Каменєва та Олександра Поліводи. Авторами текстів виконаних пісень є Степан Боголюк та Василь Шведов.

Вечір поезії завершився ароматним чаєм, за яким «роксоланівці» обмінювалися враженнями та насолоджувались поетичним словом. До пізнього вечора світилися вікна районної книгозбірні. Тут священнодійствувала магія високої поезії…

Всі новини →