Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Вітання керівництва району з Днем Європи в Україні

19/05/2018

Шановні баштанчани!

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента №339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Україна – єдина держава не член ЄС, у якій День Європи святкується на державному рівні. Це – день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Саме зараз українці справді мають нагоду разом з іншими європейськими народами продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи.

З 11 червня минулого року Україна зробила ще один крок в Європейську спільноту – відтоді громадяни України вільно подорожують континентом – для українців започатковано безвізовий режим, яким вже скористалися сотні баштанчан.

Для нас українців День Європи – це особливе свято. І не тому, що географічно Україна є центром Європи, а тому що стати повноправним членом ЄС це – не лише завдання державної політики, а й свідомий вибір українців.

Для реалізації цієї мети ми маємо подолати всі виклики сьогодення. Ми йдемо по шляху запровадження реформ, які змінять нашу країну, зроблять її сильною державою.

Давайте всі разом, своєю працею, своїми знаннями будемо змінювати Україну і нашу Баштанщину на краще.

Вітаємо всіх Вас з Днем Європи! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном – вона починається у серці кожного українця.

Бажаємо всім миру, добра, рішучості, щасливої долі та кращого життя у новій європейській країні!

Перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації   Олександр Славінський

Голова районної ради             Анатолій Петров

Всі новини →