Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

ПАМ’ЯТКА для призначення громадянам субсидій у 2018 році

23/05/2018

1. З 1 травня 2018 року призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

- непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати;

- внутрішньо переміщені особи (зможуть оформити субсидію без договору оренди житла), з зазначенням складу домогосподарства;

- особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (якщо чоловік (дружина) отримувача субсидії або осіб, з урахуванням яких призначалась субсидія, зареєстровані за іншою адресою);

- особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

- особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають (тобто субсидія призначалась на підставі рішення комісії, без врахування до складу сім’ї таких осіб);

- сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї .

2. Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати обов’язкову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’язкової частки плати надання субсидії припиняється за поданням організацій надавачів послуг.

3. При розрахунку субсидії  до складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані і фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування та  члени сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, але  соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

4. Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону і розраховується:

на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

Для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і на оплату ЖКП послуг призначається на календарний рік. 

5. Для розрахунку житлової субсидії враховується середньомісячний сукупний дохід осіб:

за III—IV квартали попереднього календарного року — у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;

за I—II квартали поточного календарного року — у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;

за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, — у разі, коли житлова субсидія призначається після початку опалювального (неопалювального) сезону.

6. Особі, яка не працює до розрахунку субсидії враховується три прожиткових  мінімума, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за  який враховуються доходи, при цьому необхідно звернутися на комісію та щомісячно сплачувати єдиний соціальний внесок.

7. Житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи та за місцем її фактичного проживання.

8. Житлову субсидію за рішенням комісії не може бути призначено у разі, коли член домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства  перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії. До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування або навчання за кордоном, що підтверджується відповідними документами.

9.  Житлова субсидія не призначається , якщо:

- загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування).

Довідки за телефонами: 2-68-48; 2-76-74; 2-63-51.

 

Всі новини →