Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Увага! Фіксуються нові випадки отруєння бджіл

21/06/2018

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації доводить до відома, що у Баштанському районі збільшуються випадки отруєння і загибелі бджіл в результаті обробки посівів отрутохімікатами.

Нагадуємо повторно фізичним та юридичним особам району, які застосовують засоби  захисту  рослин для обробки медоносних рослин з метою дотримання вимог чинного законодавства в частині своєчасного інформування пасічників району, згідно 1ст..З7 Закону України «Про бджільництво». Фізичні та юридичні особи зобов'язані попередити пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 км від оброблюваних площ, не пізніше ніж за три доби до початку обробки рослин. При цьому повідомляється  дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. 

Поряд з цим наголошуємо, відповідно до статті 38 Закону України "Про бджільництво" порушення законодавства в галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законами України.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації   Т.О.Калашнікова

Всі новини →