Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Нарада за участі підприємців району

23/07/2018

23 липня проведено нараду за участю суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій підприємців, представників контролюючих та правоохоронних органів.

Засідання наради відкрив перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, який зазначив, що підприємництво - це провідний сектор ринкової економіки, що абезпечує насиченість ринку товарами та послугами, сприяє у послабленні монополізму, у здоровій конкуренції, створює додаткові робочі місця, має високу мобільність, формує соціальний прошарок підприємців-власників. "Підприємницька діяльність є основою економічного і соціального розвитку, вирішення соціальних проблем, подолання бідності та забезпечення високого рівня життя громадян. Тому питанню створення належних умов для відповідального перед державою та громадою соціально-орієнтованого, спрямованого на вирішення як поточних, так і довгострокових задач, бізнесу приділяється першочергова увага з боку виконавчих органів та місцевого самоврядування", - нагадав Олександр Дмитрович. 

 Розвиток малого підприємництва в значній мірі залежить від державної економічної політики в цілому, а також від здібностей кожного окремого суб’єкта підприємництва використати надані йому права для реалізації власних господарських цілей. Вплив цих двох факторів на розвиток підприємництва району досить суттєвий.

У районі послідовно проводиться реалізація державної політики, яка спрямована на створення умов для розвитку малого і середнього підприємництва (прийняття Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Баштанському районі на 2017-2018 роки).

Крім цього, в Уряді запустили пілотні проекти гарантування кредитів для малих підприємств та запровадили заходи для підтримки малого та середнього бізнесу. Для втілення цієї мети поряд з реалізацією регуляторної політики зусилля Уряду спрямовані на вдосконалення регуляторного середовища (дерегуляцію). Дерегуляція передбачає скасування надмірних регуляторних обмежень та неефективних процедур контролю, скасування надлишкового ліцензування, застарілих систем сертифікації, моніторингу, здійснення експертиз та інших обмежень для бізнесу.

Заступник начальника управління - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби в Баштанському районі Сергій Сакара ознайомив присутніх з основними принципами державного контролю за дотриманням якості та безпечності харчових продуктів. Зазначив, що безпечність харчових продуктів є важливим питанням, нерозривно пов’язаним зі здоров’ям суспільства у всіх країнах світу. Саме тому зупинився на законодавчих аспектах та докладно розповів про Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та розповів про основні вимоги щодо дотриманням якості та безпечності харчових продуктів. Також пояснив, що за невиконання, несвоєчасне виконання законних вимог (приписів) посадової особи компетентного органу, його територіального органу щодо усунення порушень - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі восьми мінімальних заробітних плат.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Баштанського районногоуправління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Наталія Хомич ознайомила присутніх з основними принципами  дотримання вимог санітарного законодавства підприємствами продовольчої торгівлі та громадського харчування. Зауважила, що показником епідемічного благополуччя кожного населеного пункту є рівень інфекційної захворюваності, перш за все, захворюваності населення гострими кишковими інфекціями, домінуючий шлях поширення яких - харчовий. А факторами, що здебільшого стають причиною цих захворювань, є харчові продукти. Особливо актуальним це стає у весняно–літній період. Також зазначила, що важливим аспектом є і санітарні вимоги до транспортування харчових продуктів адже дотримання санітарних вимог при транспортуванні, прийманні, зберіганні, механічної кулінарної і тепловій обробці харчових продуктів, а також на стадії зберігання та реалізації готової їжі сприяє збереженню харчової цінності продуктів, попередження обсіменіння харчових продуктів і готової їжі бактеріями (у тому числі і патогенними), профілактиці харчових отруєнь та кишкових інфекцій.

Перший заступник начальника Баштанської об’єднаної  державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Миколаївській області Світлана Бутучел проінформувала присутніх, що до складу Баштанської ОДПІ входять 5 відділень: Новобузьке, Казанківське, Березнегуватське, Жовтневе та Снігурівське та головний офіс  Баштанської ОДПІ, в яких розміщені сервісні центри. На сьогодні на податковому обліку Баштанської ОДПІ перебуває 28248 платників податків, з них 5566 фізичних осіб, 4682 юридичних осіб та 18000 одноосібників.

Світлана Вікторівна повідомила, що Баштанська ОДПІ є сервісною службою, яка є партнером для платників податків та забезпечує: - надання адміністративних послуг;- прийом та реєстрацію вхідної кореспонденції;- приймання звітності, поданої виключно на паперових носіях;- приймання звітності, поданої на паперових носіях із додаванням копій, підготовлених на електронних носіях (електронні носії повертаються суб’єктам звернень після зчитування відповідних даних);- надання усних консультацій;- доступ до електронних сервісів;- доступ для роботи запитувачів із документами, що містять публічну інформацію;- попередній запис громадян на особистий прийом. А також Баштанською ОДПІ надається 17 адміністративних послуг. З початку 2018 року до Баштанської ОДПІ  надійшло 8984 звернень на отримання адміністративних послуг, фактично надано 8984 адмінпослуг.

Провідний інспектор Баштанського сектору головного управління ДСНС Управління в Миколаївській області Руслан Ганзенко довів до відома присутніх, що на сьогодні діють вимоги Правил пожежної безпеки затвердженні наказом МВС від 30.12.2014 №1417 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 березня 2015 року за №252/26697 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні в редакції від 03.10.2017. Наголосив, що ці правила встановлюють загальні вимоги з пожежної безпеки до будівель, споруд різного призначення та прилеглих територій до них, іншого нерухомого майна, обладнання, устаткування, що експлуатуються, будівельних майданчиків, а також під час робіт з будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення будівель та споруд. Вони є обов’язковими для виконання суб’єктами  господарювання, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства. Наголосив, що  на кожному об’єкті відповідним документом ( наказом, інструкцією) повинен бути встановлений протипожежний режим, з вимогами якого мають бути ознайомлені працівники об’єкта під час проходження пожежно-технічного інструктажу

Підкреслив, що необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначитися за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення, а також для етажерок відкритих установок.

По завершенню наради очільник району зазначив, що скасовуючи регуляторні обмеження та неефективні процедури держава не тільки зменшує адміністративний тиск на бізнес та бореться з корупцією, але й дає бізнесу можливість сконцентруватися на своїй основній діяльності. Та наголосив на тому, що підприємці, які працюють у нашому районі не повинні замовчувати факти перешкоджання своєї діяльності з боку органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, контролюючих органів і саме тому, необхідно невідкладно звертатись до правоохоронних органів в разі виникнення подібних перешкод.

Всі новини →