Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

О.О.Сизоненко:співець рідного краю

20/09/2018

Олександр Олександрович Сизоненко - видатний наш земляк, талановитий український письменник, член Національної спілки письменників України, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, літературної премії в галузі новелістики імені Юрія Яновського, літературно - мистецької премії імені Івана Нечуя – Левицького. Через усю творчість відомого українського письменника червоною стрічкою пройшла його незгасна любов до рідного краю, його широких степів, тихоплинних річок, білих хмар у високих небесах і його людей – чий трудовий і ратний подвиг возвеличив свою малу батьківщину. Олександр Олександрович Сизоненко лише тиждень не дожив до свого 95-ти річного ювілею.

20 вересня в Баштанській центральній районній бібліотеці була проведена літературна година-вшанування «О.О.Сизоненко:співець рідного краю» На захід завітали учні 9 - Б класу Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 разом з вчителем зарубіжної літератури К.А.Новосад.

Бібліотекарі Т.М.Змієвська та Л.В.Штефан розповіли присутнім про життєвий шлях та творче надбання визнаного класика вітчизняної літератури, що складає понад 30 романів, повістей, збірників оповідань та публіцистичних статей. Крім української , вони виходили російською, білоруською, англійською, німецькою, польською та іншими мовами. Їх спільний тираж обчислюється мільйонами примірників.

Юнаки та дівчата ознайомилися з літературою книжкової виставки «Зоря творчості О.О.Сизоненка». Перегортаючи сторінки книжок видатного українського письменника таких, як: «Степ», «Була осінь», «Мета», «Корабели», «Хто твій друг», «Підняті обрії», «Хліб з рідного поля», «Не вбивайте своїх пророків», вони переконалися, що переважна більшість з цих творів присвячені подіям, пригодам та людям Миколаївщини, Баштанщини.

Учні із задоволенням переглянули буктрейлери за відомими творами Олександра Сизоненка «Степ» та  «Білі хмари».

Світла пам’ять про Олександра Олександровича Сизоненка – Майстра Слова  та його величний літературний спадок назавжди залишиться в серцях земляків.

Всі новини →