Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Президент: 10 мільйонів біометричних закордонних паспортів - це відповідь тим, хто говорив, що українцям не потрібен безвіз

21/09/2018

Президент Петро Порошенко вручив десятимільйонний біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Його власниця - киянка Поліна Савіна.

«Майже два роки тому я мав велику честь, я був першим громадянином України, який отримав біометричний паспорт за номером один. Моя дружина отримала - за номером 100. І сьогодні паспорт буде отримувати десятимільйонний громадянин України», - сказав Глава держави.

«Про що каже цифра 10 мільйонів?.. 10 мільйонів означає, що виявилися точно не праві ті, хто казав, що українцям не потрібен безвізовий режим, українцям не потрібні біометричні паспорти», - наголосив Петро Порошенко та зауважив, що 10 мільйонів означає, що кожен четвертий українець отримав біометричний паспорт.

За словами Глави держави, і юні українці, які сьогодні присутні під час вручення десятимільйонного паспорта, також з нетерпінням чекають можливості отримати свої біометричні паспорти. «Я висловлюю щире сподівання, що коли вже буде право для Давида і Влади отримувати за віком український паспорт, я би не виключав, а твердо сподівався, що разом із державним гербом України, там буде написано Європейський Союз. А Україна буде членом Європейського Союзу», - наголосив Президент.

Петро Порошенко також висловив сподівання, що з українським паспортом, який нині посідає 24-е місце у рейтингу паспортів світу за кількістю країн, які можна з ним відвідати, можна буде їздити по всьому світу.

Глава держави зазначив: «Україна йшла дуже довго до права мати біометричні паспорти, які надають право безвізових подорожей до Європейського Союзу».

Він нагадав, що план дій щодо безвізового режиму передбачав 144 реформи, які мали зробити Президент, Уряд, Парламент, Міністерство внутрішніх справ, міграційна служба.

«І всі були виконані так, що комісія, яка оцінювала як саме, з якою якістю зробили це українці, поставила оцінку відмінно», - додав Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що сьогодні українці отримують паспорти нового зразку не «у підвалах ЖЕКів», а в чистих, світлих, цікавих Центрах надання адміністративних послуг, сервісних центрах, де створені всі умови як для дорослих, так і для дітей.

«Українські паспорти вже більше року приймає Європа. І ми не створили жодних проблем нашим партнерам з Європейського Союзу, як ми і обіцяли. Навпаки українців запрошують. А ми кажемо - ні. Ми будемо створювати кращі умови для робочих місць, щоб українці залишалися в Україні працювати. А їхали (в  Європу - Ред.) як туристи, як студенти, як підприємці. І думаю, це дуже і дуже правильний напрямок», - також сказав Петро Порошенко.

Поліна Савіна зазначила, що дуже щаслива з того, що її паспорт став особливим. «Сьогодні я щаслива двічі. По-перше – бо я живу у вільній незалежній Україні. І по-друге я щаслива, бо мені випала така честь отримувати 10-мільйонний закордонний біометричний паспорт і вручає мені його сьогодні Президент. Це неймовірна мить для мене сьогодні. Я дуже рада бути присутня тут і хочу привітати всіх з цим великим кроком до нашої європейської інтеграції», - сказала власниця 10-мільйонного паспорта.

З сайту Президента України

Всі новини →