Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Те, що є зараз у нас - дружбою не назвеш – Президент про направлення ноти МЗС щодо непродовження Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Росією

21/09/2018

«За моїм дорученням сьогодні Міністерство закордонних справ України офіційно вручило Російській Федерації ноту про непродовження Договору про дружбу і співробітництво з Російською Федерацією. Бо те, що є зараз у нас - дружбою назвати точно язик не повертається», - сказав Президент Петро Порошенко під час вручення 10-мільйонного українського біометричного паспорту в центрі обслуговування громадян "Паспортний сервіс".

«В усьому світі це називається так, як це і є насправді – це є незаконна анексія Криму, це є агресія проти суверенної і незалежної Української держави і українського народу з боку країни-агресора Російської Федерації», - підкреслив Глава держави.

Президент також повідомив, що вже у понеділок вирушає до Сполучених Штатів Америки, де візьме участь в роботі засідання Генеральної Асамблеї Організації об’єднаних націй.

Глава держави зазначив, що дав доручення, щоб повідомлення - нота України про припинення цього Договору було розповсюджено як офіційний документ Генеральної Асамблеї ООН для «того, щоб ні в кого не залишалося сумніву, що Україна остаточно відійшла від Радянської імперії і Російської імперії».

«І наш фантастичний народ повертається до родини народів Європейського Союзу», - підсумував Петро Порошенко.

З сайту Президента України

Всі новини →