Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Україна і США започаткували стратегічний енергетичний діалог

14/11/2018

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром енергетики США Ріком Перрі.

Глава держави підкреслив виключно важливе значення співпраці зі США в сфері енергетики для зміцнення енергетичної безпеки України.

У ході зустрічі було оголошено про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу, який буде сприяти більш тісній співпраці причетних державних установ та компаній.

Президент відзначив успішну реалізацію низки спільних українсько-американських проектів в ядерній енергетиці, а також постачання в Україну американського вугілля.

Глава держави підтвердив зацікавленість у залученні до нашої країни сучасних американських технологій та передового досвіду для ефективної розробки наявних запасів нафти і газу.

Відзначено необхідність подальшої протидії проекту «Північний потік-2», а також диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, зокрема шляхом розширення можливостей для поставок зрідженого газу із США.

З сайту Президента України

 

Всі новини →