Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Грані співпраці бібліотеки і школи

04/12/2018

Одним із форматів партнерства Баштанської центральної районної бібліотеки з освітніми закладами міста є проведення спільних заходів з використанням інноваційних форм. Особливо це стосується проведення краєзнавчих заходів. Наявність у районній книгозбірні відповідного ресурсу, що містить відомості про регіон та досвід краєзнавчої роботи,дозволяють бібліотеці взяти на себе роль інформаційного центру для учнів та вчителів. Завдання бібліотеки полягає в інформаційній підтримці навчальних програм, сприянні розширенню і поглибленню навчального процесу. 

30 листопада 2018 року на базі Баштанської центральної районної бібліотеки відбувся інтеграційний виховний захід «Колесо історії в життєвій долі українців» (на прикладі життєвої долі Я. І. Бутовича, уродженця с. Кашперо-МиколаївкаБаштанського району).Учасниками заходу стали учні 10-х класів Баштанської ЗОШ №1 разом з вчителем історії та правознавства Рясик Л. О. Гостями були педагоги-методистиМиколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освітиЗапорожченко Г. М. - відмінник освіти України, Волос О.В. - кандидат історичних наук, доцент,а також методисти Баштанського, Новобузького та Казанківського відділів освіти.

Сам формат заходу сприяв тому, що практично всі учасники були задіяні в процесі пізнання. Учні говорили проте, що кожен громадянин повинен бути гордим за свою країну, за свій народ, за свою родину. На прикладі історії родини Бутовичів присутні ще раз пересвідчилися: щоб країна, в якій ми народилися і живемо, була багатою і процвітаючою, потрібні зусилля кожного з нас.

Провідний бібліограф Баштанської центральної районної бібліотеки Іщенко Н. В. представила мультимедійну презентацію«Яків Іванович Бутович – конезаводчик, меценат, талановитий письменник, видатний організатор музейної кінної справи». Присутніознайомились з різними документами і джерелами інформації про життя земляка, який є прикладом громадянського служіння Вітчизні.

На згадку про зустріч краєзнавець і поетеса Г. М. Запорожченко подарувала районній бібліотеці нещодавно видану поему «Мазепа», яка оспівує любов до рідної землі, відстоювання, оборону та возвеличування незалежності України.

Проведення спільних заходів зусиллями педагогів і бібліотекарів допомагають розвитку особистості, дають можливість дітям вивчати історію рідного краю на прикладі життя наших відомих земляків, виховують гідних громадян України і знайомлять з корисними і розумними книгами.

Всі новини →