Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Президент на Прикарпатті вшанував пам’ять героя Небесної Сотні Романа Гурика

04/12/2018

Під час робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко вшанував пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика. Разом із батьками Романа Глава держави поклав квіти до пам’ятника студентам та викладачам, котрі загинули у боротьбі за незалежність України.

«Роман став символом героїзму та мужності Майдану. Весь український народ і весь світ пам’ятає Романа і його побратимів, усіх героїв, що віддали своє життя не лише на Майдані, а даючи відсіч російській агресії, в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави», - сказав Президент під час зустрічі зі студентами та професорсько-викладацьким складом університетів Івано-Франківщини.

Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Виступаючи перед студентами Глава держави наголосив, що «саме молоде покоління визначає курс держави».

«Ви, дорогі студенти, є майбутнє України. І саме тому ваші орієнтири надзвичайно важливі для нас», - наголосив Президент.

Глава держави нагадав, що саме студенти були першими, хто вийшов на захист європейських цінностей і європейського майбутнього України під час Революції Гідності. «Рівно 5 років саме студентська молодь стала рушійною силою, яка стала на захист європейського напрямку нашої держави», - зазначив Петро Порошенко

2 жовтня 2014 року в Івано-Франківську у день народження героя Небесної сотні Романа Гурика перед центральним корпусом Прикарпатського національного університету урочисто відкрили обеліск, присвячений студентам та викладачам, котрі загинули у боротьбі за незалежність України.

Роман навчався у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Народився Роман Гурик 2 жовтня 1994 року в родині Ігоря та Ірини Гуриків. Прадід Романа і два прадідових брата були вояками УПА. Прадідові брати загинули у 19 років від рук московських загарбників.

З сайту Президента України

Всі новини →