Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Права людини: від витоків до сьогодення

12/12/2018

Під такою назвою 11 грудня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулася правознавча подорож. Захід відбувся в рамках проведення Всеукраїнського тижня права. Цього дня до бібліотеки завітали учні 10-А ЗОШ №1 разом з вчителем історії та правознавства Рясик Л.О. 

Ведуча заходу Ірина Озерова запросила присутніх в подорож країною права тарозповіла про традицію проведення тижня права в Україні Учні почули цікаві факти з історії права, дізналися про історію створення «Декларації прав дитини»,ознайомилися з основними пунктами Конвенції ООН «Про права дитини», дізнались про стан дотримання прав дітей в Україні та у світі.А потім бібліотечні працівники запропонували учням позмагалися в «Правовому інтелектуальному тирі». Присутні розділилися на дві команди – «Юні правознавці» та «Воїни добра»та вибрали капітанів. Ними стали – Шевчук Юрій та Новосад Максим. Капітани команд зробили влучні «постріли» по мішеням та принесли своїм командам перші бали.А їхнеюзброєю в інтелектуальному тирі стали правильні відповіді.На заході учні мали змогу активно проявити себе, відповідаючи на цікаві запитання конкурсів: «Правова абетка», «Правова бліц-розминка», «Юридичний марафон», «Правові шаради», «Юридичні анаграми», «Дешифратор» А також здійснили подорож разом з казковими героями по статтях Конвенції ООН «Про права дитини», переглянувши відео презентацію «Казкові герої в країні прав і обов’язків». Конкурсні завдання оцінювало журі в складі: Рясик Л.О., Штефан Л.В. та Шатнього М.С.

12 грудня до центральної районної бібліотеки завітали учні професійного ліцею разом з бібліотекарем закладу Андреєвою Н.І. Учні взяли активну участь у правознавчій вікторині «Мандросвіт» дорогами країни права», зацікавлено переглянули відео «Конвенція ООН про права дитини».Було корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України. До заходу бібліотечні працівники підготували книжкову виставку «Закон та право для всіх єдині», на якій була представлена правова література для молоді з бібліотечних фондів.

Бібліотечні заходи, в рамках тижня права пройшли цікаво, змістовно та засвідчили небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості.

Всі новини →