Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

На Н-24 та Н-11 розпочато невідкладні роботи з ліквідації аварійної ямковості

16/01/2019

На автомобільних дорогах Н-24 (київська траса) та Н-11 (від м.Миколаїв до Баштанки) розпочато аварійний ямковий ремонт.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив  в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрій Максименко.

Ще вчора за дорученням очільника області Олексія Савченка, заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи провів нараду з представниками управління інфраструктури ОДА, служби автодоріг, облавтодору, Укртрансбезпеки щодо негайних робіт на аварійно небезпечних ділянках доріг.

При цьому, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрій Максименко наголошує, що аварійний ремонт проводиться НЕ ГАРЯЧИМ асфальтом, а відфрезерованим асфальтобетоном.

«На Н-11- це взагалі підсипання та профілювання щебнем різних фракцій. Технології НЕ ПОРУШУЮТЬСЯ! При настанні сприятливих погодних умов (плюсова температура та сухе покриття) роботи будуть здійснюватись вже гарячим асфальтобетоном», - акцентував він.

Згідно п.5.14 СОУ 42.1-37641918-105:2013 «Класифікація робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування» при виявленні пошкоджень та руйнувань покриття проїзної частини в якості першочергових заходів необхідно виконувати аварійні роботи для їх ліквідації. Аварійні роботи – це роботи, що виконуються з метою термінового усунення, які загрожують безпечному руху транспортних засобів.

«В даному випадку аварійний ямковий ремонт покриття дорожнього одягу з використанням відфрезерованого асфальтобетону здійснюється в якості аварійних робіт та направлений для забезпечення безпеки дорожнього руху транспорту та недопущення дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах загального користування державного значення Миколаївської області», - резюмував Андрій Максименко.

З сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →