Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

«Пишаємось нашими легендами», - Олексій Савченко зустрівся із захисниками Донецького аеропорту

16/01/2019

Легендарні «Кіборги» - незламні захисники Донецького аеропорту – це справжній приклад для відродженої, зміцнілої та змужнілої армії, яка продовжує давати відсіч агресору. На цьому наголосив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко під час зустрічі з військовими у середу, 16 січня.

Впродовж неформального спілкування військові згадали воєнне минуле та своїх побратимів, мали змогу задати очільнику області питання, які їх турбують.

«Зараз ці потужні чоловіки продовжують робити все, аби ми з вами мали іншу країну. Багато з них і зараз доводять свою відданість державі у лавах Збройних Сил України, Національної поліції, органах державної влади і місцевого самоврядування. В свою чергу, Миколаївська облдержадміністрація постійно працює над підвищенням соціального захисту наших військових – наразі в регіоні діють декілька програм підтримки для учасників АТО та їх сімей», - зазначив Олексій Савченко.

«Завдяки низці реформ, які ініціював Президент України Петро Порошенко, армія як і вся країна має можливість розвиватися. І оновлене, здатне дати опір агресору, українське військо – найкращий приклад правильності таких ідей та змін», - прокоментував голова Березанської РДА, «кіборг» Сергій Танасов. Інші ветерани АТО також звернули увагу, що за останні роки військові мають зовсім інші умови для служби - нові засоби зв’язку, вдосконалену техніку, озброєння тощо.

Користуючись нагодою голова ОДА запропонував «Кіборгам» утворити Раду, щоб вони мали можливість спільно з владою вирішувати найбільш наболілі питання.

Згадали військові і тих синів Миколаївщини, які, захищаючи в Донецькому аеропорту Україну, віддали свої життя за наше майбутнє. Це прізвища простих наших хлопців-Героїв: солдат Олександр ЗАВІРЮХА, сержант Сергій ЗЛАТЬЄВ, солдат Анатолій ХРОНЕНКО, підполковник Євген ПІВЕНЬ, старший сержант Віктор КОВАЛЬЧУК, сержант Юрій ГОЛОТА, старший прапорщик Сергій ІВАНЦОВ, сержант Андрій ГОРБАНЬ, підполковник Павло КОЛЄСНІКОВ.

«Не витримали бетон і залізо, але наші герої пройшли всі випробування, і стали надійною бронею української держави», - підсумував Олексій Савченко.

З сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →