Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Питання утворення ОТГ костичівці залишають на потім

16/01/2019

Відвідуючи 15 січня Костичівську сільську раду, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський разом із заступником голови районної ради Миколою Єрешко мали змогу поспілкуватися із жителями громади стосовно бачення розвитку Костичівської сільської ради.

Окрім внесення пропозицій до загально районного плану розвитку, костичівців цікавили питання будівництва сонячної електростанції (СЕС), руху вантажного траспорту вулицями села, автобусного сполучення з Інгулкою та Баштанкою, роботи відділення поштового зв’язку, а також призначення субсидій.

Відповідаючи на питання присутніх на зустрічі, Олександр Дмитрович поцікавився байдужістю Костичівської сільської ради стосовно долучення до процесу утворення об’єднаної територіальної громади. Адже керівництву району до сих пір не відома чітка позиція громади щодо можливості об’єднання населених пунктів у спроможну громаду, впровадження якої стало можливим завдяки реформі децентралізації влади.

Як виявилося, костичівці так як і більшість громад району, не охоплених об’єднанням займають очікувальну позицію та сподіваються, що «держава на власний розсуд врешті-решт завершить із можливістю кращого вибору для громади, а проведе примусове утворення об’єднання громад». Керівник району, знову ж таки, поставив у приклад Баштанську об'єднану територіальну громаду та жителів Новоолександрівки, Перемоги та Лоцкине.

Нагадаємо. Зустрічі з жителями Баштанщини розпочато з метою напрацювання перспективного плану розвитку Баштанського району на 2019-2021 роки. Відповідну роботу у районі проводиться за дорученням Президента України Петра Порошенка після засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області, під час якої голова облдержадміністрації Олексій Савченко окреслив основні завдання місцевої влади на найближчий час.

До уваги жителів Костичівської сільської ради! 

Якщо вам не вдалося бути присітнім на зустрічі і ви маєте власне бачення розвитку сіл громади, зв’яжіться, будь-ласка, із працівниками сільської ради або надайте свої пропозиції до відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації (27140).

Всі новини →