Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Григорій В’язовський: 100 років від дня народження

29/01/2019

2 лютого 2019 року виповнюється 100 років від дня народження відомого літературознавця, науковця, професора Одеського державного університету імені І.І.Мечникова Григорія Андрійовича В’язовського. До цієї дати у Баштанській центральній районній бібліотеці 29 січня проведено інформаційну годину на тему «Український літературознавець Григорій Андрійович В’язовський (02.02.1919 – 25.02.1996)». На захід до бібліотеки завітали учні 10-В класу Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1разом з вчителем історії та правознавства Рясик Л. О.

Провідний бібліограф Баштанської центральної районної бібліотеки Іщенко Н.В. представила мультимедійну презентацію про життєвий і творчий шлях нашого земляка, уродженця села Полтавка Херсонської губернії (нині м. Баштанка Миколаївської області). Учні дізнались про тяжке дитинство та юність Г. В’язовського, про те, скільки гіркого і сумного пережито ним на довгій життєвій ниві. Але, незважаючи на обставини, Г. А. В’язовський після демобілізації поновив навчання на філологічному факультетій одразу вступив до аспірантури на кафедрі української літератури Одеського державного університету імені І. І. Мечникова.Він організував кафедру теорії та методики викладання літератури і був її завідувачем протягом двадцяти п’яти років. Науковідослiдження з питань теорiї літератури, психологiї художньої творчості знайшли своє відображення у багатьох книгах професора Г. А. В’язовського і які мають авторитетність і актуальність по сьогоднішній час.

На заході було презентовано біобібліографічний нарис«Григорій Андрійович В’язовський. 1919-2019», виданий Баштанською центральною районною бібліотекоюдо 100-річчя від дня народження видатного земляка.

Всі новини →