Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаївському районі в трупі свині виявлено ДНК вірусу африканської суми свиней (АЧС)

04/02/2019

28.01.2019 року о 11:00 год. до начальника Миколаївської  міської державної лікарні ветеринарної медицини Яськова В.В. надійшло повідомлення у телефонному режимі від керівника з соціально-економічного розвитку мкр. Велика Корениха та Мала Корениха про виявлення трупа свині на сміттєзвалищі, який знаходиться 400 м від мкр. Велика Корениха.

12:00 год. спеціалістами Миколаївської міської державної лікарні ветеринарної медицини та Миколаївського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області здійснено виїзд на вказану місцевість для зясування обставин та відбору зразків патологічного матеріалу.

Після прибуття спеціалістами виявлено 1 труп свині вагою приблизно 150 кг. Власника тварини встановити  не можливо.

Відібраний патологічний матеріал (селезінка, брижеві, підщеплені та заглоткові лімфовузли) направлено до Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів м.Дніпро.

Труп тварини знищено шляхом спалювання. Місце виявлення трупу свині продезінфіковано хлорним вапном.

Відповідно до звіту Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м.Дніпро про результати досліджень патологічного (біологічного) матеріалу у 1 трупі свині виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

Всі новини →