Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Увага чума тварин. Засідання ДНПК

08/02/2019

7 лютого відбулося позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській районній державній адміністрації. Були присутні: голова комісії О.Славінський та члени комісії: С.Домущей, Т.Калашнікова, О.Фесенко, П.Петров, А.Стародуб, Б.Маланія, С.Сакара.

Порядок денний:

1. Про забезпечення виконання протокольного рішення ДНПК при КМУ, протокол №3 від 28 грудня 2018 та рішення ДНПК при Миколаївській облдержадміністрації, протокол №1 від 23.01.2019. (Доповідач С.Домущей – заст. голови комісії).

2. Про випадок африканської чуми свиней в м. Миколаєві. (Доповідач С.Домущей – заст. голови комісії).

На комісії було вирішено:

Питання 1.

1. З метою контролю ефективності проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, користувачам мисливських угідь забезпечити організацію заходів для добування протягом 2019 року лисиць в обсягах передбачених Методичними рекомендаціями по плануванню, організації та проведенню пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

2. З метою належного контролю за епізоотичною ситуацією в Баштанському районі забезпечити проведення обліку чисельності мисливських тварин у мисливських угіддях району, з обов’язковим залученням  спеціалістів Баштанської РДЛВМ.

Питання 2.

1. Провести обстеження сміттєзвалищ та несанкціонованих сміттєзвалищ на предмет виявлення трупів свиней та повідомляти до Баштанського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

2. Забезпечити функціонування свиноферм в «закритому режимі» та дотримання чинних ветеринарно-санітарних вимог до свиногосподарств.

3. Постійно здійснювати огляд наявного поголів’я з метою виявлення хворих свиней.

Всі новини →