Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

“Небесна варта України”

20/02/2019

20 лютого в Баштанському кінотеатрі «Юність» з метою вшанування пам′яті мужніх учасників подій на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій (2013-2014), яких українці називають просто – Герої Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави,  відбувся мітинг-реквієм “Небесна варта України”, організований Баштанським будинком дитячо-юнацької творчості. В заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Гайдаш, секретар Баштанської міської ради Людмила Луценко, учні навчальних закладів, громадськість.

У скорботній тиші завмерла вщент переповнена зала, коли на екрані з’явилося відео, присвячене Небесній Сотні. Учасники заходу пам’яті мали змогу пригадати хронологію подій, які розпочалися 22 листопада 2013 року.

Революція гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року.

Кульмінацією заходу став спогад про найтрагічніший етап революції – події на Інститутській 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень людей було травмовано. Присутні вшанували Небесну Сотню хвилиною мовчання.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →