Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанці працює фотодокументальна виставка, присвячена Голодомору 1932-1933 років

01/03/2019

1 березня перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський разом із головою районної ради Анатолієм Петровим відвідали Баштанський краєзнавчий музей, де цими днями експонується тематична фотодокументальна виставка «Україна 1932-1933 - геноцид голодом». Супроводжували керівників району під час даного заходу відповідальні працівники райдержадміністрації.

Директор музею Олег Требух представив присутнім наявну екпоцизію та нагадав про ті страшні часи. Олег Олексійович не оминув увагою і життя жителів населених пунктів сучасного Баштанського району, зокрема згадав про так звану "чорні дошки", до яких того часу було відненсено село Піски (Баштанської ОТГ).

Виставка розповідає про історію Голодомору, яку повинні знати не лише в Україні, а й в усьому світі. Автори пояснюють, чому Голодомор є геноцидом та чому світове співтовариство має визнати його таким.

Виставка створена за участі Українського інституту національної пам’яті, Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», Міністерства закордонних справ України.

Відео відвідин Краєзнавчого музею можна переглянути у мережі Фейсбук

 

Всі новини →